luni, 1 octombrie 2012

The Land Down Under - Welcome to Paradise

  Vine o vreme in viata fiecarui emigrant in Australia cand mai lasi gandurile de joburi, de mobilat casa goala pe care tocmai ai inchiriat-o sau de vazut canguri si incepi sa descoperi un pic orasul si locurile unde o sa traiesti de acum incolo. Ei bine, in acest weekend, multumita si vremii foarte frumoase care a tinut cu noi, temperaturile ajungand si la 34 de grade, am fost la plaja. Duminica am mers la Lancelin, un orasel la vreo 115km nord de Perth, unde exista niste dune de nisip alb. Acolo, oricine are o masina 4x4 poate sa se "dea" pe dune cat il tin rotile. Este ceva cu adevarat diferit, dune de nisip nu mai vazusem inca, nu mai zic de peisaj care parea extraterestru.
Poza facuta de Stefan Cionca
  
   Dupa un pranz rapid in orasel, am mers la plaja, mai exact la o plaja mai retrasa, la iesire din oraselul Lancelin. Plaja, pe numele ei Lancelin Back Beach, este o plaja salbatica, complet neamenajata, fara nici un fel de baruri, sucuri sau alte minuni pe care le vezi la noi pe plaje si este absolut superba. Seamana exact cu ce vezi in pozele cu paradisurile de pe malul marii pe care le vezi ca wallpapere pe la Windows. O apa extraordinar de curata, arata ca apa din piscina, un nisip alb superb si o vreme cu un cer senin fara nici un singur nor. Cu adevarat, Paradis!


Din nou, multumim lui Stefan pentru poze

    Din pacate, pe mine ma tot bate la cap de vreo doua zile o raceala, asa ca am evitat sa fac baie in ocean, apa este totusi destul de rece inca. Am intrat doar pana la genunchi, dar restul prietenilor nostri au facut baie fara nici o problema. Seara s-a incheiat cu un gratar facut la Two Rocks... sfarsitul perfect al unei zile absolut superbe.
    Luni, in Perth s-a sarbatorit ziua reginei, asa ca lumea a avut liber de la munca. Si azi am fost tot la plaja, de asta data, in oras, la Mullaloo Beach. Mult mai aglomerata decat plajele pustii din nordul Perth-ului, evident, dar tot cu o apa superba si o organizare de nota 10. Pe plaja se intra trecand printr-un parc unde exista si locuri amenajate pentru gratar si pe sub copaci lumea care vrea sa stea la umbra isi intinde paturica si poate chiar face un picnic. Pe plaja... atmosfera de mare, dar fara terase si muzica urland in boxe, aici nu auzi nimic altceva decat vuietul oceanului. Este extrem de relaxant fata de plaja facuta la noi. Nu exista sezloange, fiecare sta pe cearsaful lui. Desi erau foarte multi oameni, nu numai ca aveai loc sa iti pui cearsaful cum vroiai, dar nici nu te calcau vecinii pe coada cand treceau pe langa tine pentru ca in Perth este atat de multa plaja incat nu exista (cel putin, nu am vazut eu inca) conceptul de cearsaf langa cearsaf cu o mica poteca lasata ca sa poata trece cineva. Aici erau si 5m pana la cel mai apropiat cearsaf.


De data asta, multumim Mihaelei pentru poze

   Corturile pe care le vedeti in poze nu sunt pentru oameni care faceau camping, suntem totusi pe o plaja din oras, ci sunt folosite ca sa poti sa stai la plaja la umbra. Seara cand pleci il iei cu tine. 
   All in all... un weekend de vis. Peisaje paradisiace, vreme superba si relaxare totala... iti aduce clar aminte de ce ai venit aici.

Un comentariu: