luni, 17 septembrie 2012

The Land Down Under - Day five

   Ziua a 5-a, luni. Azi am petrecut ziua mai pe langa casa. De dimineata am montat masina de spalat impreuna cu Adi, merge brici desi se mai opreste din cand in cand in mijlocul programului, dar nu e bai, o repornesti si merge in continuare. Inca odata, inclin capul in fata Navigatorului, sa traiasca! Dupa mic dejun ne-am aruncat pe laptopuri si am inceput cautarile de joburi. Pana acum am 11 CV-uri trimise si am primit deja 2 rejecturi, de la un anume Andrew care se ocupa de site-ul de job-uri cu CivilJobs.com, asa ca deja nu mai aplic la joburile de pe site-ul lui. Problema la noi este cu "australian experience" si cu faptul ca nu ti se acorda nici macar sansa unui interviu sa vada omul ce stii sa faci, majoritatea celor care recruteaza sunt recrutori de meserie asa ca ei nu stiu ca betonul curge la fel si in Romania si in Australia.
   Dupa amiaza am zis sa mai ies din casa, m-am dus la Natalia si am imprumutat bicicleta lui Stefan si am dat o tura prin cartier. Mi-a placut mult, nu ma mai plimbasem de ceva timp pe bicicleta, in Bucuresti mi se parea cam risc al vietii sincer sa fiu. Din pacate, bate vantul cam si cum eu sunt mare si lat e foarte greu sa pedalezi impotriva vantului. Am dat o tura de cartier si m-am intors, am descoperit cateva magazine locale carora le-am facut cu totii o vizita mai taziu. Lucrurile ni s-au parut insa mult mai scumpe ca la Mirrabooka, asa ca nu am luat decat cateva chestii, un bidon de apa de 5L, o ciocolata Cadbury cu rahat - favorita mea si un pachet de unt. Restul, poate dam maine o fuga la Mirrabooka. Fetele ar cam vrea si la IKEA pentru niste perne, ce am gasit la reduceri prin Big W nu prea le-a placut ca si calitate.
   Si cam asta a fost ziua. Maine sper sa apara fie rejecturi de pe la joburi, fie sa sune pentru un interviu (Doamne ajuta), sa incepem odata si cu munca asta ca e singurul lucru care ne lipseste cu adevarat, in rest ne-a binecuvantat Cel de Sus cu de toate.

3 comentarii:

  1. :) asa face masina aia :) si pe mine ma boscorodea sotia mea cand tot trebuia sa apese pe buton in timpul programului. ideea e ca si-a facut datoria 1 an de zile :)
    btw, am o bicicleta de dat daca tot vrei sa pedalezi. am inteles ca are ceva pe la frane, dar daca ai chef, pot sa ti-o livrez. saptamana asta sunt in perth asa ca da-mi un semn :)
    bafta cu jobul
    marius aka navigatoru'

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar te rog daca se poate cu bicicleta aia, nu ma supar deloc. Sunt mare fan al mersului pe bicicleta daca stiu ca nu dau toti nebunii cu masina peste mine cum era in Bucuresti. Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. pai da-mi un numar de telefon sau trimite-mi un sms la 0402411725 si stabilim cand ti-o livrez. tebuie sa stii ca inainte de a te apuca de pedalat, trebuie sa iti arunci un ochi pe la mecanisme.

    RăspundețiȘtergere