marți, 25 decembrie 2012

The Land Down Under - Merry sa va fie Christmasul!

   Ho Ho Ho! Merry Christmas! A venit Craciunul! Chiar mai repede in OZ, la noi cu vreo 6 ore inainte de Romania. Caldura mare, peste 30 de grade, soarele te prajeste bine, asa ca incercam sa stam la racoare.
   Foarte ciudat Craciunul pentru noi pe o astfel de caldura. In primul rand, fara zapada, parca nu iti vine sa crezi ca vine Craciunul. Lumea se agita, se fac cumparaturi in draci, cadouri si tot tacamul, se canta colinde... Apropo, sa va povestesc o faza. Ma duc acu cateva zile la un Shopping Centre la cumparaturi, in fata, un grup de chinezi cu orchestra, chitari, viori, trompete, tot tacamul, cantau colinde. Afara caldura de scoti limba de un cot, fetele chineze imbracate in costum de craciunite, eu o asteptam pe Simona care intrase intr-o brutarie sa ia o paine, asudam la greu pe caldura aia si ma uitam la chinezii aia cum imi ziceau ei de Jingle Bells, cum vine mosu prin zapada cu sania si asa mai departe si aveam asa o expresie pe fata... imi venea sa zic ca au innebunit chinezii. Ciudat, foarte ciudat craciunul pentru noi aici.

   Din fericire, avem mult noroc cu comunitatea de romani de aici care nu ne lasa sa ne plictisim, am fost invitati pe la tot felul de mese si party-uri atat pe 24 cat si pe 25 decembrie si am intrat cat de cat in atmosfera asta a Craciunului. A venit si Mos Craciun, mie mi-a adus un tricou frumos de la Converse, un album de muzica al lui Andre Rieu - favoritul meu la muzica clasica si o carte de autorul meu preferat Clive Cussler. Simonei mosu i-a adus niste sandale Guess (Guitz cum ii zice mama ei :)) ) si un parfum de la Channel. A fost darnic mosul cu noi, am fost foarte cuminti anul asta.
   Noi tot pe stil romanesc traim pe aici, deci si meniul de Craciun a fost tot romanesc. Sarmale, salata de beof, de vinete... lucruri traditionale. Au gatit fetele toata ziua. Ma rog, mai putin chestiile specifice taiatului porcului, care aici nu se practica. Am incercat si Ham-ul traditional englezesco-australian, e bun, nu zic, da nu imi da senzatia de craciun :)). De asemenea, se mananca multe fructe de sezon - nu uitati ca e vara aici - caise, piersici, cirese, pepene, de asemenea banane si portocale. Bunataturi cat cuprinde.


   In rest, in luna asta nu am mai avut prea multe noutati de povestit. Am intrat in rutina muncii si a casei, in weekend ce ne mai plimbam si noi. Am fost acu doua weekenduri la The Pinnacles, un desert mai special. Aflat la 200km nord de Perth, langa localitatea Cervantes, desertul are un nisip galben si foarte multe pietre ciudate prin el. Originea lor nu este cunoscuta inca exact, se fac tot felul de supozitii dar nimeni nu stie 100% cum au aparut astfel de pietre in mijlocul desertului. Va pun mai jos cateva poze spre edificare:


    Partea frumoasa este ca totul este foarte frumos organizat, desertul asta este de fapt un parc national unde te poti plimba atat pe jos cat si cu masina pe trasee foarte bine marcate astfel incat sa vezi cu adevarat tot ce merita sa fie vazut. Destul de ciudata senzatia, zici ca nu esti pe pamant, parca esti pe Marte la volan :)).

   Cam astea, am inceput sa ma duc regulat la bazin, invat incet incet sa si inot si imi face foarte bine la spate si la starea de bine in general. Ajuta si la slabit, asa ca merg cat de des pot. Intrarea costa 5,5$ si poti sta cat vrei. De obicei luni-marti-miercuri este foarte aglomerat, asa ca evit sa ma duc dupa servici, dar joi-vineri si chiar si in weekend este mai liber. 
    La sfarsitul acestui post, as vrea sa va urez la toti un Craciun fericit, sa va aduca mosul tot ce va doriti si sa aveti parte de niste sarbatori cat mai linsitite si frumoase alaturi de toti cei dragi voua! Merry Christmas!


2 comentarii: