vineri, 2 noiembrie 2012

The Land Down Under - Status Update

   N-am mai scris de mult... motivul a fost simplu, incepand munca am intrat intr-un program in care nu prea mai am timp de calculator acasa. Ma trezesc la 7 dimineata, plec la munca si ajung acasa pe la 6 si ceva seara. Pana mananc, se face 7 si ceva, iar saptamana asta a fost mai speciala ca in fiecare seara am avut cate ceva de facut cu diferiti oameni si chiar nu am avut timp de net. Adevarul e ca viata aici in AU te cam tine departe de calculator, si personal, nu pot decat sa ma bucur.
   La munca merge bine, firma este una mare, foarte multi angajati (vreo 300). Atmosfera este foarte friendly, chiar imi place. Din pacate, am un laptop Mac, cu care nu am mai lucrat niciodata, asa ca adaptarea e un pic mai grea, dar se face. De asemenea, nici programele de calcul structural nu le cunosc, in tara lucram cu ETABS si Axis VM, aici se lucreaza cu RAPT si SpaceGass. Le-am prins pe amandoua, ca nu sunt complicate, dar evident ca am avut de tras nitel.
   Azi a fost casual day - de obicei ma duc la munca in camasa si pantaloni, fara cravata. Azi insa am fost intr-o camasa mai casual si blugi. De la 4 si jumatate... friday drinks. Au venit baietii cu niste six-pack-uri de bere si am baut o bere-doua cu toti colegii. Au venit si sefii... atmosfera destinsa, glume, rasete...
   Sa nu ma intelegeti gresit, se munceste la alt nivel fata de in RO. Ai 8 ore de munca in care chiar muncesti. Nu exista cafele de o ora sau pauza de tigari care se intind mai mult decat simplul tras de o tigara. Exista dead line-uri stricte si foarte multa munca peste program. Dar si atmosfera conteaza foate mult, iar atitudinea "no worries" a australienilor se vede si aici... se lucreaza mult dar cu calm si intelegere. Si de ce nu, se si petrece bine cand e vorba de petrecut.
   All in all... viata in AU are clar alta savoare decat in RO. Stiu, multi dintre voi veti zice ca atata timp cat ai bani si in RO e frumos. Si chiar este, pana la un punct insa. Si din pacate, acel punct il simti zilnic in traficul din oras, in poluare, in atitudinea oamenilor, a functionarilor publici, a colegilor de munca, a partenerilor de afaceri, a sistemului medical, a sistemului educational... mai e mult de munca pana cand se va atinge un nivel al civilizatiei care sa poata fi macar comparabil.
   De ce m-as putea plange? De trei chestii... in primul rand, mustele. Mama lor de muste ca multe sunt si enervante la culme. Al doilea, netul fix de acasa.... merge OK, dar nu se compara cu ce e in RO. Si al treilea... footy. Nu ma pricep, nu stiu echipele, vedetele, habar nu am si astia discuta meciurile pe la toate intalnirile si eu ma cam uit ca boul. In rest, imi place Australia. Sa traiasca!

3 comentarii:

  1. In primul rand felicitari si apoi as vrea sa stiu cum te descurci cu distantele, si nu ai mai scris despre prietenii care au emigrat odata cu voi, ei au gasit repede de munca? Dar sotia ta? Intreb ca sa-mi dau seama cat de repede isi gasesc job diferiti oameni din domenii diferite.
    Mult succes in continuare si mai posteaza si poze cateodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poze nu am mai pus ca nu am mai facut, fiind ocupat cu gasitul unui loc de munca si un pic speriat de bugetul care se tot micsora, nu ne-am mai plimbat ca in primele zile. O sa revin insa cat de curand.
      Cat despre prietenii nostrii, da, si-au gasit si ei cate ceva de lucru. Chiar azi am implinit 2 luni de cand am ajuns aici si putem spune ca ne-am aranjat cat de cat.

      Ștergere
  2. macar la internet sa avem si noi un plus , eram anul trecut pe locul 3 in lume la viteza de net , dupa japonia si coreea de sud

    RăspundețiȘtergere